Blogi 2012
17. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua

Ja me toivotamm'
Ja me toivotamm'
Onnellista ja Hyvää Joulua!Kirjoittanut: Päivi 17.12.2012
11. syyskuuta 2012

Onnin paluu koirakouluun

Syksyn tultua treeni-innostus kasvoi siinä määrin, että päätin hieman yllättäen ilmoittautua koirakouluun Onnin kanssa. Olisin melkein voinut vannoa, että on täysin tuhoon tuomittu ajatus palata koirakouluun Onnin kanssa, joka on osallistunut treeneihin viimeksi kolme vuotta sitten. Puhumattakaan siitä, että kotona tapahtuva takapihatokoilukin on jäänyt lähes olemattomiin. Niin, voisihan sitä luulla, mutta ensimmäisten treenien jälkeen voin vain todeta, että totuus on joskus taruakin ihmeellisempää ja Onnikin voi yllättää!


Tänään osallistuimme noutajien kenttäkoulutukseen ja tarkemmin sanottuna meidän ryhmänä oli arkitoko. Illan harjoitusten teemana oli tällä kertaa luoksetulo ja sehän sopi meille tosi hyvin, koska luoksetulo on aina ollut meidän Onnin vahvuus. Lähtötilanne huomioiden meidän treenit menivät hyvin ja tuli ihan oikeasti tunne, että Onnin kanssa on tosi kiva tehdä yhteistyötä. Pientä alkukankeutta toki oli kentälle mennessä varsinkin kun allekirjoittanut jännitti ennen treenejä ihan hirvesti, mutta lähtötilanteemme huomioiden saatiin tosi nopeasti hyvä ote treenaamiseen ja luoksetuloharjoitukset sujuivat oikein hyvin. Nyt vain odottelemaan seuraavia treenejä!


Kirjoittanut: Päivi 11.9.2012
12. elokuuta 2012

Marjanpoimijat

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt. Jos metsään haluat mennä nyt, näät mustikat poimitut. Kas pienet marjanpoimijat on nyt käyneet mustikkametsään, on päivä marjastajien herkkuretken.Kirjoittanut: Päivi 12.8.2012
2. elokuuta 2012

Uimahyppymestarit II

Tänään teimme uuden retken Nivan rantaan ja tällä kertaa muistin ottaa sen viimeksi kaivatun kamerankin mukaan. Tässä kuvassa Unto ponnistaa hyppyyn ja Onni seisoo veden peittämällä laiturilla. Lisää kuvia galleriassa.Kirjoittanut: Päivi 2.8.2012

30. heinäkuuta 2012

Uimahyppymestarit

Tänään kävimme hellepäivän päätteeksi uimassa Nivassa. Pojat pääsivät hyppimään venelaiturilta ja erityisesti Unton vauhdikkaat loikat olivat hauskaa katseltavaa. Dummyjen perään hyppimisen lisäksi Unto hyppi laiturilta ihan vain pelkästä hyppimisen ilosta. Korkealle ja pitkälle suuntautuneista loikista olisi voinut antaa tyylipisteitä täyden kympin verran, joten harmittaa ettei kamera ollut mukana. Onni meni laiturilta veteen paljon varovaisemmalla ja rauhallisemmalla tyylillä.


Kirjoittanut: Päivi 30.7.2012
28. heinäkuuta 2012

Unto kaupunkikävelyllä

Tajusin toissapäivänä, että edellisestä kaupunkikävelystä on ihan hirveän pitkä aika, joten eilen ja tänään kävin Unton kanssa kävelemässä Reijolassa. Onni-herra sai näillä kerroilla jäädä kotiin. Toiveena oli tietysti, että kohtaisimme Unton kanssa mahdollisimman paljon koiria ja saisimme pitkästä aikaa virkistää muistiamme ohituskäyttäytymisen osalta. Täällä meillä Suhmurassa tulee todella harvoin vastaan koiria ja ihmisiä, joten kotinurkilla ei näitä perustaitoja pääse juurikaan harjoittelemaan. Olen myös huomannut, että aivan kotimme lähialueilla pojat ovat paljon kiinnostuneempia kaikista harvoin kohtaamistamme tiellä liikkujista (niin koirista kuin ihmisistäkin), joten neutraalissa ja hieman vilkkaammassa ympäristössä liikkuminen tekee vain hyvää silloin tällöin. Perjantai-illan kävelyllä näimme vain kolme koiraa ja varsinaisia suoraan kohtaamisia ei päästy tekemään yhtään. Lauantaina aamulla meillä oli hieman parempi tuuri ja puolentoista tunnin lenkin aikana saimme tehtyä kuusi ohitusta, joista viisi meni täydellisesti kontaktissa vierellä seuraten. Hyvä Unto! Myönnän kyllä, että vältimme suosiolla vaikeimmat tilanteet ja emme edes lähteneet kapeille poluille kokeilemaan onneamme, mutta pitkän tauon jälkeen pidän oikein hyvänä, että ohittaminen sujuu parin metrin etäisyydellä kontaktissa. Ohituksiamme helpotti kyllä huomattavasti, kun vastaantulevat koirat yhtä lukuunottamatta olivat rauhallisia ja hyväkäytöksisiä ohittajia.


Kirjoittanut: Päivi 28.7.2012
23. kesäkuuta 2012

Patvinsuolla

Tänään juhannuspäivänä teimme poikien kanssa päiväretken Patvinsuon kansallispuiston upeissa maisemissa. Lähdimme matkaan Suomunjärven rannalta Kurkilahdesta, patikoimme pitkospuita pitkin halki Patvinsuon ja kävimme kääntymässä Koitereen rannalla Majaniemessä, josta palasimme samaa reittiä takaisin. Yhdensuuntainen matka oli noin 8 kilomertiä, eli yhteensä matkaa kertyi peräti 16 kilometriä.Kuvassa Mika ja pojat Patvinsuolla


Kirjoittanut: Päivi 23.6.2012
2. kesäkuuta 2012

Lentävä labradori Unto

Allekirjoittanut aloitti neljän viikon kesäloman ja tänään kävimme mökillä saunomassa ja poikia uittamassa. Tuo meidän Unto on oikea hurjapää hyppiessään järveen! En meinannut pysyä kameran kanssa perässä, koska nämä upeat loikat tulevat aina niin äkkiä. Kaikkein vauhdikkaimmat ja hauskimman näköiset loikat jäivät siis valitettavasti ikuistamatta, mutta tässä edes yksi kuva sivuilla vierailijoiden iloksi. Tämän kuvan välityksellä haluamme toivottaa kaikille Onnin ja Unton ystäville oikein vauhdikasta kesää!


Ilmojen halki käy noutajan tie, ylitse maan ja veen!Kirjoittanut: Päivi 2.6.2012
26. toukokuuta 2012

Kasvihuonekausi avattu

Tänään istutimme tomaatit, paprikat, kurkut ja yrtit kasvihuoneeseen. Kasvihuonekausi on avattu ja kesä voi alkaa!Kirjoittanut: Päivi 26.5.2012
22. toukokuuta 2012

Metsälenkillä Rääkkylän Niemisessä

Tänään illalla ajelin poikien kanssa kyläilemään Kaarinan ja kahden portugalinvesikoiran, Ronjan ja Rapidon, luokse. Onni ja Unto olivat aluksi tuttuun tyyliin innokkaita ja energisiä, mutta lähdettyämme metsälenkille meno rauhoittui melko nopeasti. Lenkkimaastot olivat todella upeat ja pääsimme ihastelemaan myös kukkivia rentukoita. Kiitokset lenkkiseurasta!


Kirjoittanut: Päivi 22.5.2012
13. toukokuuta 2012

Onni 5 vuotta

Meidän rakas Onni täyttää tänään vuosia ja juhlii jo viidettä syntymäpäiväänsä. Kylläpäs aika rientää nopeasti! Muistan vieläkin sen onnentunteen, kun sain viisi vuotta sitten viestin, jossa kerrottiin pentujen syntyneen. Mieleltään Onni on ikuinen pikkupentu ja hitaasti aikuistuva pojankoltiainen, mutta vähitellen Onnissa alkaa jo olla havaittavissa myös tietynlaista elämänkokemuksen tuomaa viisautta ja rauhallisuutta. Syntymäpäivän kunniaksi herkuttelemme maksalaatikkokakulla, jota koristaa iän oikeuttama määrä nakkikynttilöitä.Toivotamme paljon onnea myös kaikille Ö-siskoille ja Ö-veljille!


Kirjoittanut: Päivi 13.5.2012
19. helmikuuta 2012

Metsälenkkeilyä ja kaupunkikävelyä

Aikainen koira enemmän raksuja nappaa, vai miten se nyt menikään. Sunnuntaista huolimatta heräsimme aamulla aikaisin ja pojat pääsivät käymään jo ennen auringonnousua yli tunnin metsälenkillä montun maastossa. Käveltiin enimmäkseen tuttuja polkuja pitkin, mutta poikettiin välillä myös umpihankeen.


Metsälenkin jälkeen pakkasin pojat auton kyytiin ja lähdin pitkästä aikaa käyttämään poikia kaupunkikävelyllä. Kaupunkikävelytykset hoidin jälleen kerran yksitellen, koska halusin varmistaa ohitusten onnistumisen pitkän tauon jälkeen. Meillä täällä Suhmurassa vastaantulijoita on sen verran harvoin, että poikien kanssa ei ole ollut mahdollista harjoitella tätäkään perusasiaa pitkään aikaan. Harjoituksen puutteesta huolimatta molempien poikien noin 40 minuutin kaupunkikävelyt sujuivat oikein hyvin. Lieneekö johtunut kylmästä tuulesta vai aikaisesta aamusta, että vastaantulijoita oli kuitenkin harmillisen vähän.Riehakasta laskiaista kaikille Onnin & Unton faneille ja satunnaisille sivuilla vierailijoille!


Kirjoittanut: Päivi 19.2.2012
14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää


Kirjoittanut: Päivi 14.2.2012
12. helmikuuta 2012

Ahosaari

Sunnuntaipäivä valkeni aurinkoisena, joten pakkasimme eväsreput ja ajoimme autolla Suhmuran rantaan, josta lähdimme kävelemään Pyhäselän jäälle ja tarkemmin sanottuna Ahosaaren laavulle. Laavulla herkuttelimme kahvilla, mehulla ja tietysti myös nuotiolla paistetulla makkaralla.


Mika ja pojat kävelemässä kohti Ahosaarta:


... ja Pienen Saunasaaren edustalla:


Kirjoittanut: Päivi 12.2.2012
2. helmikuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää Unto!

Meidän pikkupoika Unto juhlii tänään syntymäpäiväänsä herkuttelemalla maksalaatikkokakulla, jossa on kaksi nakkikynttilää. Hyvää syntymäpäivää rakas Unto ja onnea myös kaikille M-siskoille!


Kirjoittanut: Päivi 2.2.2012
15. tammikuuta 2012

Jaffat tulloo!

Tänä talvena koiraväen ykköslaji taitaa olla potkukelkkailu, joten pitihän meidänkin aloittaa potkukelkkailu. Harrastusvälineenä meillä on ihan vain halpa ja tavallinen potkukelkka, johon on hankittu lisävarusteena leveät hankijalakset. Nyt harjoittelun alkuvaiheessa potkuttelen poikien kanssa yksitellen ja viikonlopun harjoittelujen jälkeen vauhtilaji on alkanut sujua jo oikein hyvin. Erityisesti Onni ansaitsee erityiskiitokset hallittavuudesta, mutta kyllä Untokin on oikein kehityskelpoinen kaveri potkukelkkailuun. Luvassa siis jälleen kerran vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Jaffat tulloo!


Kirjoittanut: Päivi 15.1.2012
6. tammikuuta 2012

Hulabaloo

Tänään Onnin ja Unton päivä on ollut täynnä hulabaloota. Päivällä pakkasin pojat autoon ja kävimme vierailulla kultaisen Jopen ja coton Jörön luona. Aluksi Onni ja Jörö pääsivät yhdessä hihnakävelylle, mikä taisi olla Onnille erityisen mieluinen asia, koska uusia hajuja riitti nuuskittavaksi enemmän kuin kerkisi nuuskutella. Hihnakävelyn jälkeen alkoikin sitten varsinaiset hulabaloot, kun koko koiralauma sai juoksennella vapaana lumipallojen perässä suuntaan ja vähän toiseenkin. Lopuksi Unto ja Jope saivat vielä oman kahdenkeskisen leikkihetkensä. Eikä tässä vielä kaikki. Onnin koirakontaktit saivat jatkoa vielä illalla omalla pihalla, kun x-rotuinen Daddy kävi meillä leikkimässä Onnin kanssa.


Sirppimäentien poppoo kiittää, kuittaa ja kumartaa. Hulabaloot hiljenevät yön ajaksi, mutta huomenna taas uusi päivä ja uudet seikkailut.


Kirjoittanut: Päivi 6.1.2012
1. tammikuuta 2012

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Vuosi alkoi aurinkoisessa pakkassäässä, joten pojat pääsivät aamulenkillä nauttimaan talvisesta tunnelmasta montun maastossa. Aamukävely suuntautui siis aivan kotimme lähimaastoon ja kävelty matka oli lyhyt, mutta aikaa kului retkeillessä peräti kaksi tuntia.Kirjoittanut: Päivi 1.1.2012
» 2018 » 2017 » 2016 » 2015 » 2014 » 2013 » 2012 » 2011 » 2010 » 2009 » 2008 » 2007