Halolan Mörrimöykky "Unto"


Nimi: Halolan Mörrimöykky "Unto"

Rotu: Labradorinnoutaja

Väri: Keltainen

Sukupuoli: Uros

Syntymäaika: 2.2.2010

Säkäkorkeus: 55cm

Paino: 31kg

Lonkat: A/A

Kyynärät: 0/0


Muu terveys: Untolla on todettu pentuna häntämutka. Häntämutkasta johtuen emme harrasta näyttelyitä, eikä Untoa käytetä jalostukseen.


Unto alkoi aristamaan vasenta bicepsjännettä (=hauisjänne) viiden kuukauden ikäisenä rappusissa hyppäämisen seurauksena. Onneksemme Unto parani hyvin parilla tulehduskipulääkekuurilla, rauhallisella liikunnalla ja hyvällä lihashuollolla. Täydelliseen toipumiseen meni aikaa useita kuukausia, mutta sen jälkeen jänne ei ole vaivannut ja jalka on kestänyt hyvin myös rasitusta.


Unton elämää Sirppimäentiellä

Kotipojan elämää: Unto on meillä ensisijaisesti kotikoira ja perheenjäsen, mutta meidät voi nähdä joskus treenaamassa tokoa omaksi iloksemme eri yhdistysten koulutuksissa. Unton saapuessa taloon meillä oli kovat odotukset ja suunnitelmat erityisesti näyttelyharrastuksen osalta, mutta tämän unelman saimme unohtaa, kun saimme yllättäen tietää Untolla olevasta häntämutkasta. Alkujärkytyksen jälkeen päätimme keskittyä muihin harrastuksiin ja kävimmekin aktiivisesti tottelevaisuuskoulutuksissa, kunnes Unto satutti vasemman bicepsjänteen hypättyään rappusilta ja hyvin alkaneet harrastukset jäivät tauolle. Useiden huolta ja murhetta täynnä olevien kuukausien jälkeen jännevamma parantui loppujen lopuksi täydellisesti, mutta emme ole enää aloittaneet mitään tavoitteellista harrastamista. Teemme ja touhuamme kaikkea kotikoiran arkeen kuuluvaa ja iloitsemme siitä, että Unto pystyy elämään terveenä. Tärkeintä on olla yhdessä, tässä ja nyt, keskellä tavallista arkea.